tisdag 30 juni 2020

Slipa bordsskiva

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Min sambo har köpt ett begagnat köksbord. Skivan är repig och behöver slipas. Jag har en handhållen bandslip med ungegär 10cm.


Slipa bordsskiva

Här hittar du utförlig information och steg för steg beskrivning med förklarande fotografier om hur man slipar med slippapper för hand på trä. Hej Har ett syrabetsat furubord i köket vars skiva är så fruktansvärt ful, massor med jack och märken. Vilken typ av slipmaskin är bäst för att slipa köksbord i furu. Bordet är syrabetsat har har en del fula repor och hack.


Innan du börjar med oljan skall man slipa bordet lite. Man kan använda slippapper eller stålull. Använd slippapper med kornstorlek 120- 240. Mindre ytor kan du slipa med slippapper och kloss, men har du en planslip eller excenterslip så är maskinen till stor nytta.


Börja med slippapper 12. Skivorna måste oljas innan du början använda dem, annars kommer du att få fläckar på dem. Dessutom måste de slipas så att de blir släta. Om du inte har lust att slipa och lacka så kan du snabbt förbättra stausen på en lackad ytan genom att behandla den med.


Du kan även använda dig av vår guide när du exempelvis vill gjuta en bordsskiva eller pall. Slipa betongskivan med grovt och. Karin slipar ett bord Jesper Overeem.


Slipa bordsskiva

Karin Andersson slipar på vårt nya matbord. Gå sedan över till slippapper 1och sedan slutligen till 240. Jag väljer att ta bort lacken, utan att slipa såklart, sedan blir det till att jobba med fläcken för att sedan lacka om skivan.


Problem med lack som skall slipas bort! Instinktivt är det lätt att börja slipa med cirkulerande rörelser, vilket tyvärr kan ge ränder efter slipningen som inte ser särskilt bra ut.


Bordet ser så nytt och fräscht ut nu så vill inte förstöra det eller behöva slipa igen! För att gjuta en bordsskiva behövs en gjutform, betong och armering. Jag skulle börja med att slipa det och såpaskura det för att få bort eventuella fläckar.


Har du svåra fläckar försök att sandpappra lite lätt just där. Ekskivan slipas ner till rent trä innan den torkas av och stryks med vit oljebets.


Slipa bordsskiva

Efter en torktid på ett dygn kan träoljan appliceras. Det innebär att du kan slipa det och att ytan kan repareras. En linoleumyta är lättskött. Vi har fått ett märke eller repa i vår bordsskiva.


Oavsett om du ska slipa golv, en bordsskiva, möbler eller något annat så ska du välja rätt slipmaskin för uppgiften. Upprepa spackling och slipning tills du fått en jämn och slät målningsyta. Nu har skivan blivit lite väl repig och jag funderar på att slipa den. Nu undrar jag om nyansskillnaderna “jämnar ut” sig om jag kör på några lager lack eller om jag bör slipa ytan så att inga nyansskillnader finns kvar innan.


Att gjuta själv i betong börjar bli populärt. Ernst Kirchsteiger gjöt en bänkskiva till det nya köket och här visar han hur du gör.


Vilken bordsskiva behöver du – för inom- eller utomhusbruk? X % JULERBJUDANDE % Specialpriser på topprodukter, giltiga t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.