fredag 25 oktober 2019

Kall gurksoppa

Tips: Gurka och creme fraichen ska vara kylskåpskalla så den färdiga soppan blir riktigt kall. Skölj gurkorna och lägg ca. Gurksoppa passar som förrätt, middag- eller lunchsoppa med färsk slanggurka, lök och krämig av en skvätt grädde.


Soppan kan serveras varm eller kall. Svalkande gurksoppa till heta sommardagar. En skiva färskt bröd är gott till. Det här snabblagade receptet på iskall gurksoppa med dill och räkor är en ljuvlig och uppfriskande soppa med luxuösa och delikata smaker.


Monica Eisenmans goda soppa med gurka, vitlök och örter. Kall gurksoppa Portioner: 2. Toppa med en räka och att servera som en del i en buffé. Låt soppan stå i kylskåpet i minst timme.


Mild gurksoppa med Crème Fraiche. Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om. Recept på en svalkande och fräsch gurksoppa.


Servera den till lunch eller som förrätt. En sval och god soppa med gurka, gräslök och grönt äpple. Härlig gurksoppa med sting av pepparrot och några droppar tabasco.


Tillsätt gärna lite krossad is så att soffan är riktigt kall. Receptet på vår kalla soppa med gurka hittar du här.


Underbart krämig och svalkande soppa, perfekt som lätt sommarlunch vid poolen. Läcker gurksoppa med räktopping. Tillsätt crème fraiche och späd med kallt vatten till en ganska tjock soppa. Smaka av med salt, curry och pressad citron.


Passar perfekt som förrätt eller att bara njuta av som den är. Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.


Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version. Topping 4g färska skalade räkor 1. Iskall soppa med gurka och melon som smakar sommar. Ett måste på picknicken, även gott på en buffé. En gurksoppa som serevras kall.


Kall gurksoppa

Får massor av smak från rökt lax och dill. Häll soppan i termos och ta med till stranden. En frisk, örtig soppa som svalkar i sommarkvällen. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät soppa.


Kall gurksoppa

Låt stå kallt minst tim för att smaken ska komma fram. Kyl ner och servera kall på en varm och härlig sommardag. Blanda och mixa tills du får en slät vätska.


Och där hittade jag förklaringen. Här hade man rört ut mjölet i kallt vatten istället för smör. Det här receptet räcker till två huvudrätter eller 4-förrätter. Jag har aldrig fått så stor gurkskörd som i år.


Kall gurksoppa

Det formligen sprutar gurka ur växthuset (ok, lätt överdrift, men mycket är det). Så nu har jag syrat i tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.