tisdag 25 juni 2019

Kall gräslökssås

Denna grillrökta lax rimmas i kylen, gärna över natten, med kryddor innan du tillagar laxen i ugnen med syrlig citron och fräsch dill. Skölj och hacka gräslöken fint.


Kall gräslökssås

Blanda majonnäs, crème fraiche och filmjölk till slät sås. Smaka av med ljus matlagningssenap, salt och vitpeppar. Kall gräslökssås - Recept på enkel kall sås som passar till många maträtter. Under fem minuter av din tid är allt som krävs för att tillaga denna enkla sås.


Tillsätt dill, potatismjöl och ägg och kör till en smidig färs. Forma färsen till fyra bollar och platta ut dem. Kall vit sås till fisk är aldrig fel! Och det är dessutom en sån där sås som man kan bli tok-sugen på ibland och bara måste ha!


Denna lax är en suverän och ofattbart enkel bjudrätt! Värm laxen i ugnen och servera med den läckra såsen och kokt potatis. Jag kan inte minnas att vi åt inkokt lax när jag växte upp. Kanske för att lax fortfarande var en förhållandevis dyr fisk då för tiden?


Hur skulle du bedöma detta recept? Ge betyg Ge betyg Ge betyg Ge betyg 4. Mosa de mjuka äggen med gaffel och blanda samman allt utom oljan.


Inlägg om gräslökssås skrivna av Birgitta Höglunds Mat. Lägg laxen i en ugnsform. Skär gräslöken smått och blanda ner och pressa ner vitlöken. Ställ kallt till servering.


Det blir bara ett snabbt kvällsinlägg innan sängdags, för nu är jag helt slut igen. Men det har varit en supermysig kväll. Tvätta och koka potatisen mjuk. Vällagad husmanskost kr, inkl smör, brö salladsbuffé, kall dryck, kaffe, kaka.


Kall gräslökssås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbäd pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott! Blanda samman majonnäs, crème fraiche och örtsalt.


Halstrad rödingsfilé med gräslökssås och en mixad sallad är snabb och fräsch vårmat. En mycket god sås att ha på sommaren till grillat! Salta och kör samman till en smidig färs.


Tillsätt några tag på vitpepparkvarnen, minifraiche, ägg, dill. Vi serverar även frukosttallrikar samt varma och kalla mackor! Crisp bakad kolja serveras med kall gräslökssås samt kokt potatis 2. Sprödbakad fiskfilé med kall gräslökssås och potatismos.


Recept: »Grillrökt« lax med kall gräslökssås. Panerad flundrafilé med kall gräslökssås Ärtsoppa med pannkakor sylt och grädde Vegetarisk: Champinjonfyllda crepes.


Palsternackssoppa med skaldjur- och pepparrots créme 119kr Kryddiga laxspett med kall gräslökssås, grillad citron och. Går enkelt att förbereda då laxen serveras kall. Servera den kall med lättkokt grön sparris, gräslökssås och nykokt potatis. I receptet för Vitlök- och gräslökssås rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och brynt Schalottenlökfond för.


Kokt rödspätta med gräslökssås och lyxmos. Lax med kall gräslökssås - marmor. Kall dill och gräslökssås – En god fisksås som passar till all slags fisk Recept på citronlaxen som ni ser bilden hittar ni.


Kall gräslökssås

Panerad Alaska polo serveras med kall gräslökssås samt kokt potatis. Fredag Helstekt fläskfilé serveras med chillibearnaise och potatisgratäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.