onsdag 27 september 2017

Bunkerolja pris

Pris på olja, både på WTI och Brent Crude. Du kan se det aktuella priset, samt hur oljepriset har utvecklats under måna månader, år och år.


Tjockolja, bunkerolja eller tjock brännolja, på engelska kallat HFO (Heavy Fuel Oil), är samlingsnamn för de restbränslen som blir över när destillatbränslen. Fartyg använder bunker olja HFO 380cst som på Svenska kallas tjockolja. Bunkerolja beställs i eneheten ton och kostar nu ca 4USD per ton. Färjerederier med trafik till och från Sverige använder Preems lågsvavliga bunkerolja.


Preems kunder kräver säkra och punktliga leveranser. This website uses cookies to store information on your computer. These cookies are essential for certain functionality such as logging into. Kaohsiung Taiwanese state-owned CPC Corp on Thursday lowered both IFO prices and MGO price by $15.


Valencia Public Holiday- Constitution Day. Om man som de flesta av de berörda fartygen kör på bunkerolja idag kan alltså.


Stena Oil är Nordens ledande leverantör av bunkerolja och erbjuder marina helhetslösningar för fartyg i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Denna gång tar man inte ombord någon ny bunker men vid ankomsten till Sverige måste tullen sätta ett pris på den. När den internationella sjöfartsorganisationen IMO beslutade om lägre utsläpp för svavel från marint bränsle var det kostnaderna som industrin.


Det är utrustat med så kallade dual fuel-motorer vilket innebär att de kan köras på både gas och konventionell bunkerolja. Latest Rotterdam bunker prices, analysis, trends, and history. Välj bransch i rullistan för att få fram produkter som är anpassade för din bransch. Klicka därefter på den produkt som du är intresserad av för att veta mer.


Allt har ett pris och allt hänger ihop. Två bränslepriser behöver tas fram för sjöfarten, ett pris för bränsle som kan användas inom svavelkontrollområdet. För ett fartyg som saknar skrubber eller annan godkänd motsvarande utrustning får svavelhalten i den bunkerolja som transporteras. Det råder ingen tvekan om vad som ingår och inte ingår i överenskommet pris.


Vi skriver våra offerter i berättarform, vilket våra kunder uppskattar. I löpande pris, baserat på värden i tabell 1. Funderar på att sälja min 07:a och antingen köpa en sista Saab (MYeller så) eller kapitulera och byta märke. Jag har letat efter en 9-diesel pga. Uppenbarligen så betalar Gunvor ett högre pris än någon annan, säger Torbjörn Törnqvist.


Diesel figurerar i en mängd olika handelsnamn, bunkerolja, eldningsolja m fl. Alla är de dieselbaserade, men med olika raffineringsgrad och skattesatser. Faktorer som påverkar lönsamheten är framförallt dollarkurs, dygnshyra av fartyg, pris för bunkerolja.


Vår uppfattning är ändå att det kommer att finnas tillräcklig tillgång till bunkerolja med lägre svavelhalt, om än till ett initialt högre pris. Det var den september förra året som två fartyg krockade utanför Jyllands västra kust.


En stor mängd bunkerolja läckte ut i havet. Pris : 2miljoner norska kronor. Men Altor fick inte OW Bunker sålt till ett attraktivt pris. En slutsats är att en högre oljeproduktion i Irak förmodligen hade medfört ett lägre pris på olja och vi ser nu.


Konsekvenser på såväl pris som tillgång på bränsle kan. Dagens drivmedel, högsvavelhaltig bunkerolja, kostar 4dollar per ton. Om dagens pris för lågsvavelhaltiga drivmedel på 7dollar per ton står sig. Till vilket pris som helst.


Den tjockolja som blir restprodukt på Preem säljs idag som bunkerolja och förbränns företrädelsevis i stora fartyg på. Varför lastar man då på så mycket bunkerolja ? Skapad för år sedan 404: 1. Ca pris på resan totalt med färja och diesel till 1. Som marknadsledande för de internationella rederierna levererar Stena Oil bunkerolja och marina helhetslösningar för fartyg i de nordiska haven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.