torsdag 29 juli 2021

Vilket djur hoar

Hitta vad du behöver, vi har allt från automation till elektronik. Svar: Rådjuren, för dom har ännu inte blivit stekta.


Sarah Sheppards Djuren i skogen tar ett personligt grepp på skogens invånare och introducerar stora och små djur. Snön har smält undan utom i norrlägen och djupa diken. De första gröna stråna har börjat.


Vem har det starkaste bettet i djurvärlden? Hur står sig människan i konkurrensen? Alla har drag av vissa djur ! Kolla vilket djur du ser ut som. Tänder är praktiskt taget oumbärliga för överlevnad i djurriket, då de har många och överraskande funktioner.


Vilket djur hoar

Spillning utgör ett påtagligt bevis på att ett djur varit där. Har man dessutom har tur att se djuren på plats, så kan man se vilka spår de gör och lära sig. En sån där fråga om vilket djur igen. Var runt på tomten idag och märkte att jag fått en massa hå.


I vår topplista över världens farligaste djur har vi rangordnat djuren efter hur många mänskliga dödsfall vi. I somras hade vi livliga diskussioner i familjen om vilket djur som har kortast dräktighetstid och vilket djur som får vänta längst innan det är dags att föda. Blåvalen är det största och tyngsta djuret som finns. Välj vilket hjortdjur du vill läsa mer om.


Vilket djur hoar

Världens allra tyngsta nu levande djur är valarna, med blåvalen i topp. Framför hålen ligger utskyfflad jord och utätna skal av trädgårdssnäckor. Zebror är vita och har svarta eller mörkbruna ränder fast alla ser egentligen olika ut.


Vilket djur hoar

Ett zebraföls ränder är röd-bruna. Människan har ju ingen särskilt bra hörsel, många djur måste ju höra bra för att fienden kan komma smygande. Konflikten mellan människa och främst stora kattdjur om begränsade resurser har på vissa platser lett till att.


Så, vilket av havets djur motsvarar din personlighetstyp - är du delfin, sjöborre, val eller haj? De har en enorm arbetskapacitet. Läs ledtrådarna och försök gissa vilket djur som beskriver sig själv!


Upprätthållandet av kroppstemperatur omfattar istället ett brett spektrum av olika metoder hos olika djur vilket har fått forskarna att sluta använda dessa båda. Har du funderat på vilket rovdjur du liknar mest? Vilket stort kattdjur är du?


Här är tio snabba frågor som avslöjar det. Gör testet och du kanske kommer bli förvånad över resultatet. Många har hört av sig till SVT Nyheter om att de träffat vargen på olika.


Det finns en hel del olika djur. Annars skulle grodor och kräldjur har mindre syre i blodet vilket de inte har. Om kameraögon och fasettögon. Har ögon utvecklats flera gånger hos djuren?


Den har antagit en svart hudfärg, vilket gör att den absorberar mer av det. Men det finns andra djur än däggdjur och fåglar som kan värma upp sig själva. En ny jättedinosaurie har upptäckts i Argentina.


Vårt nya husdjur är en rumsren. Att säga vilket djur som har bäst respektive sämst minne är svårt. Sannolikt har de flesta djur, även de enklaste djuren något sorts minne. Som de vaktar med sina liv.


Denna indiska stam har en. Om du har kört på en hun. Varför är bladlöss så små? Det kan göra det extra svårt att lista ut vilket djur som har gjort dem.


Enligt jaktlagen är det inte tillåtet att förfölja djur annat än vid jakt. Folk har nu börjat ha djur som ekorrar, apor, grisar etc.


En del har även en kanin som husdjur, men kan man verkligen det. Någon som har en idé om vad det kan vara annars?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.