tisdag 30 juni 2020

Slipa stenskiva

Hur får jag en glansig finish på min bänkskiva eller stenskiva ? Processen kan liknas till vad som händer när man slipar virke. Fläckar kan tas bort med såpa, men svåra fläckar måste slipas bort, och ytan får sedan oljebehandlas igen.


Hur håller man stenskivan snygg och prydlig? Med tanke på utseende och användarkomfort är bänkskivor av granit och kvartssten det bästa valet, men för. Diamantslipsvamp används för att slipa och avjämna vassa kanter på kakel, sten, metall, glas och komposit. Skivorna måste oljas innan du början använda dem, annars kommer du att få fläckar på dem.


Dessutom måste de slipas så att de blir släta. Av oss får du en stenskiva som är vattentålig, värmetålig, slitstark och enkel att underhålla. Gummit följer formen på den avrundade kanten. En av bänkarna i köket är klädd med marmor, men skivan är sliten med repor och fläckar.


Slipa stenskiva

Därför vill jag renovera den. Filmen visar sågning och kantslipning av stenskivor. Jag har köpt svart granit som har en slipad yta men när jag hällde vatten på den såg jag att.


Slipa stenskiva

Granit tål höga temperaturer. Om din bänkskiva har en matt yta krävs det att en stenmurare kommer hem till dig och gör en ny slipning med speciella verktyg och slip för att få. Det är därför man måste slipa ner dem rätt mycket för att det ska bli ett bra resultat och då ville de ändå inte lämna garanti för att det blir.


Här nedan ser du ett exempel av Nero Assoluto som är svart när den är polerad men grå när den är flammad eller slipad. Medan en polerad stenskiva är spegelblank och glansig så har slipad sten ett något naturligare, sidenmatt utseende. Slippapper för betong hjälper dig att slipa betong effektivt med oscillerande maskin eller polermaskin med stödrondell 1mm och kan köpas på nätet.


Om det blir fläckar eller om kompositen på annat sätt skadas går det ofta att slipa ytan försiktigt för att få tillbaka det ursprungliga utseendet. SHOWROOM I STOCHOLM CITY och i KUNGENS KURVA Stenskivor av högsta kvalité. Vi mäter, tillverkar, transporterar och installerar bänkskivor.


Slipa stenskiva

Så får man bort fläckar på kalkstensskivor. Finslipad kalksten och marmor är lämplig att impregnera med paraffinolja när stenen är ny och därefter någon. Välkommen till Svensksten. Vi arbetar med granit, marmor och kalksten.


Med vårt effektiva set får stenytorna i ditt hem en vacker djupglans. Allt med våra diamantpapper, stentvål och en vanlig. Runt håltagningen i stenskivan fräses underifrån ett större hål. Polerad får en blank spegelyta, slipad får en matt finish och den borstade får en antik look.


Matt och slipad är bäst ur halksäkerhetsynpunkt. Tillverkning och montering av snygga stenbänkskivor. Vi har granit, marmor, kvartskomposit och keramiska bänkskivor.


Skötsel och underhåll av natursten. Det tål värme och håller sin polerade glans även om den utsätts för.


Som kund hos oss får ni alltid välja och se stenen innan vi sågar till stenskivan i vår egen verkstad för att säkerställa att ni får en sten som passar just er. Vi vill att människor ska vilja fixa.


Mirka Slipskål med segmenterad dubbelband. Mirka Diamond slipskål används för att slipa betong, natursten, armerad betong, trädgårdsplattor m. Underhåll av bänkskivor i Natursten, följ våra skötselråd för bästa resultat. Då kan till exempel en stenskiva vara.


En annan fördel med bänkskivor av massivt trä jämfört med bänkskivor tillverkade av laminat är att det går att. Gedigna, pålitliga och kunniga.


Skånemarmor har genom åren byggt upp en omfattande erfarenhet, ett gott renommé, en stabil och uppskattad verksamhet. Men man bör nog anlita en firma som är specialiserad på stenslipning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.