fredag 26 juni 2020

Slipa bordsskiva ek

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Hur omfattande förarbete som krävs innan du kan slipa en yta, som ska målas eller tapetseras, beror på i vilket skick ytan är.


Oljade massiva trägolv i ek är väldigt modernt och ger en mycket behaglig känsla och ett mycket vackert utseende. Slipa i träets fiberriktning. Jag har valt bänkskivor i oljad ek till köket.


Jag tycker att riktigt trä ger en varmare känsla än sten, laminat eller rostfritt.

När du "spacklar" ek så använder du dig av hårt. Nedan följer instruktioner för hur du oljar in ett bord tillverkat i massiv ek.


Innan det är dags att börja behandla med olja bör du slipa. Jag tänkte riva av bordet med min rotex men blir fundersam när det står att man ska mellan slipa i träets fiberriktning.


Sandpappra eller slipa ekmöbler - postad i Gör det själv. En bordsskiva av hög kvalitet har millimeter faner medan. Innan oljan stryks på kan man behöva rengöra ytan från smuts och eventuellt slipa bort mindre. Man ska slipa vått i vått.


Jag slipar inte "lätt" efter oljning, däremot med ett fint slipmedel.

Mindre ytor kan du slipa med slippapper och kloss, men har du en planslip eller excenterslip så är maskinen till stor nytta. Börja med slippapper 12.


Fynda allt från elektronik till automation på vår hemsida. Den massiva bänkskivan av bästa ek hade inte underhållits de sista fem åren eller så. Stavlimmad massiv bänkskiva i ek. Skivan ska förvaras i ett torrt utrymme.


Träets naturliga färg och ådring ger köket en varm känsla. Det är tåligt och går att slipa och behandla. Välj bland ek, bok, björk, ask och valnöt. Jag väljer att ta bort lacken, utan att slipa såklart.


En hel del fläckar efter vatten på ovanskivan. Hej Har ett syrabetsat furubord i köket vars skiva är så fruktansvärt ful, massor med jack och märken. Karin slipar ett bord Jesper Overeem.


Unsubscribe from Jesper Overeem? Vi har påbörjat att slipa. Fin gammal dekorativ matgrupp i massiv ek samt tillhörande vackra. Norrgavels möbler tillverkas mestadels av ek, björk.


Järn kan ge svarta märken på ekskivor eftersom garvsyran i ek reagerar med järnet.

Få resultat från sökmotorer i en! Bordsskiva ek Torres rektangulär. Vilken bordsskiva behöver du – för inom- eller utomhusbruk? Har fått ett matbord i massiv ek.


Dock är det väldigt mörkt (nästan svart på ett ställe). Tanken är att slipa ner det för att sedan olja in det igen. Tar du hand om din köksbänk hemma på rätt sätt?


Fel vanor kan förkorta livet på den med flera år. Här är tipsen för att slippa köpa ny. Välkommen till Industrilackarna i Umeå! Vi erbjuder allt från lackering av köksluckor till helt nya kompletta kök.


Se våra produkter på vår webbplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.