måndag 9 mars 2020

Paraffinolja granit

Granit är den vanligaste stensorten. Bänkskivor i granit är en bra investering, eftersom de har en mycket lång. Här finns all den granit ni kan behöva till en bänkskiva eller köksbänkskiva. Vårt lager av granit sträcker sig längre än det ni hittar här.


Med tanke på utseende och användarkomfort är bänkskivor av granit och kvartssten det bästa valet, men för bekymmersfri daglig användning och för att behålla.

Sura ämnen som vin, citron och sura rengöringsmedel är sådant. Grummesåpa eller paraffinolja. Skötsel och underhåll av natursten.


Det tål värme och håller sin polerade glans även om den utsätts för. De viktigaste faktorerna är stentyp – om stenen är granit.


Fläckborttagning Stenens känslighet för fläckar varierar. Finslipad kalksten och marmor är lämplig att impregnera med paraffinolja när stenen är ny och därefter.

Jag rekommenderar granit i kök då den stenen är. En polerad ( blank) yta är den mest praktiska ytan på granit. Mineralolja med hög renhetsgrad.


Vit mineralolja med hög renhetsgra lämplig för skärbrädor och köksbänkar. Används för ytbehandling av trä. Vi erbjuder dig smart förvaring och prisvärd renovering.


Specialframställ transparent paraffinolja för behandling och underhåll av granit och andra porösa stensorter samt oglaserad kakel och klinker. Den finslipade ytan kan med fördel oljas in med t ex paraffinolja.


Den bryts, skärs till rätt storlek. Underhåll av granit och kalksten. För att ge stenen sitt grundskydd ska medföljande Sinolin granitolja appliceras 2-gånger med ett dygns mellanrum. Köp rengöringsmedel och impregneringsmedel för bänkskivor i granit och marmor.


Kallas ibland också ‘läder’ eller ‘antik läder’. Denna behandling används exempelvis på granit och skiffer. Tumlad sten är jämnad och rundad. Det finns sorters granit att välja blan.

Många fläckar kan dock tas bort med slippapper, därefter oljar man in området med paraffinolja. Svenssons bänkskivor till kök från Svensson AB, Ingeniörsfirma H. Skivor av marmor, kalksten, skiffer, granit för bänkar, bordskivor od. Bäst av allt är paraffinolja med tillsatt bivax, då bivaxet bildar en ännu. Basingredienserna verkar ju vara paraffinolja.


Som titeln säger, jag använder en bänkskiva i svart granit till mitt utekök, ett par år gammalt nu, och får inte rätt på granitskivan. Att välja rätt bänkskiva är viktigt då stora delar av köksarbetet utförs på just köksbänken.


Hitta bänkskivor som passar just din stil. Se till att använda en tunnflytande olja (t.ex. paraffinolja eller symaskinsolja) så det kan arbetas in ordentligt i stenen.


Däremot har jag lovat mig själv granit om jag ska. De är tåliga och outslitliga men de är både tunga och svåra att hantera i långa längder. Behandla marmorn med stentvål ett par gånger i början. Det både impregnerar och skyddar stenen.


Köper du ett bord från Betonggruvan får du med stentvål. Metoden innebär att det aktuella lösningsmedlet blandas med ett absorberande pulver, t. Kobben går inte att motstå. Fin att ha som vas eller bara som den är.


Den är vattentät och tillverkad i stengods och finns i två nyanser ljus eller mörk granit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.