torsdag 26 mars 2020

Olja bordsskiva

Olja bordsskiva

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Nyttiga livsmedel på nätet! Oljade träytor blir allt mer populära i våra hem. Oljade massiva trägolv i ek är väldigt modernt och ger en mycket behaglig känsla och ett.


Slipningen Slipningen av bänkskivorna tog sjukt lång tid men jag tyckte det var viktigt att underlaget blev bra innan jag började olja. Hur du oljar in ett ekbord – steg för steg. Trä är ett naturligt material med ett vackert utseende som gör sig väldigt bra för möbler och inredning. Om ni slipat om skivan så bör ni olja in den 4-ggr innan ni använder den.


Sen är det ett allmänt problem med oljad skiva. Behandling av bordsskiva i björk? Efterbehandla matbord med olja.


Olja blir lite mjukare på något sätt tycker jag, och man kommer så himla nära träkänslan. Nackdelen är väl att det lätt drar åt sig missfärgningar. Svar: Hejsan David Vill du inte vaxa eller lacka tycker jag att du ska olja in skivan. Jotun har en olja som heter Oxanolja.


Den används för att dammbinda. En bordsskiva av hög kvalitet har millimeter faner medan ytterdörrar av hög kvalitet endast har millimeter ytskikt. Enklast är att ta en möbelolja och olja in.


Olja bordsskiva

Strunta i att köpa nya möbler. Måla om gamla – du spar tusenlappar och får en ny, kul hobby på köpet. Gammal teknik, färg, pigment, olja och vax.


Boning är en ytbehandling med vax eller olja som ger bl a träytor ett skyddande ytskikt, utan att träets porer stängs helt. Många tänker säkert i första hand.


Kinesisk olja kan jag annars också rekommendera. Jag använder det själv till alla mina teakmöbler och. Har skaffat bänkskivor i trä i köket. Har hittills använt vanlig matolja.


Vi fick i dagarna hem vårt sprillans nya matsalsbord i oljad ek. När vi läste skötselråden höll vi på att få dåndimpen. De rekomenderar att man ska olja in.


Osmo Top-Oil är en hårdvaxolja speciellt anpassad för köksbänkskivor, bordskivor, möbler och andra ytor av trä och andra sugande. Ytan blir vattenavstötande men kan andas.


Vi rekommenderar att ni gör detsamma eller en liknande olja med hartser istället för vax. Vi har fått ett märke eller repa i vår bordsskiva.


Oavsett om bordet är lackerat eller behandlat med olja eller polish, så blir ytan så småningom sliten med repor och fläckar. Men den kan bli snygg igen!


Vad akall jag välja olja eller traditionell lack? Visserligen kan man vad det verkar få bordsskivan att se betydligt trevligare ut bara genom att slipa rent och olja in den.


Med lackerad yta håller en möbel längre. Och lägger du på lacken i många skikt blir möbeln läckert spegelblank. Massiva träbänkskivor levereras grundbehandlade med olja.


Olja bordsskiva

Olja in bänkskivan ytterligare några gånger när köket är på plats. Ytbehandla skivan med olja, vax, hårdvaxolja eller lack. Det är upp till var och en att välja ytbehandling som passar i smaken. Därför är det väldigt enkelt att beställa en ny bordsskiva av oss för att byta ut den gamla.


Ge ditt bord ett helt nytt utseende med en ny stenskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.