fredag 27 mars 2020

Ölandssten öland

Fantastiska Erbjudanden i Öland. Företaget drivs idag av Martins yngste son. Vi tillhandahåller produkter i ölandssten, granit, kalksten, marmor och skiffer. Vi bryter och tar fram inomhus samt utomhus produkter av Öländsk och Jämtländsk kalksten.


Skapa en vacker miljö med Ölandssten Oregelbunden Röd.

Vi har det du behöver för att förverkliga ditt projekt. Idag kan vi få naturstenen i vilket utförande vi än väljer. Här presenteras bara ett fåtal exempel på användningsområden. Kontakta oss för fler exempel.


Våra golv är för er som vill ha ett golv med naturlig variation i nyans och struktur. Golv av ölandskalksten är lämpligt i stort sett alla miljöer förutom. Beklädnadsmur med avtäckning.

Vi befinner oss på Öland ca mil norr om Borgholm i Lofta. Under bildsektionen så finns det bilder på tidigare arbeten och brottet där stenen bryts och förädlas.


Den svenska Ölandskalkstenen är en världsberömd unik kalksten. Denna hyvlade kalksten har måtten x fallande x och har en otroligt vacker yta för den som. Persnäsportalen på Öland Ett levande forum för boende, sommarboende, turistande och gästande människor – alla med varm relation till Persnäs socken på norra.


Natursten - Ölandskalksten grå blästrad oreg. Lägg nytt golv hemma med något av våra snygga kalkstensgolv. Mängder av produkter till riktigt bra priser. Besök våra butiker eller stenbolaget.


En traditionell svensk kalksten som syns i många äldre trädgårdar. Kalksten Gillberga Ljusgrå Hors Slipad. URSÄKTA RÖRARN, HEMSIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD!


Ibland kombinerar vi fasaden med Ölandssten, tegel eller trä men stommen är alltid av sten. Industri AB Ölandssten var ett stenindustriföretag i Stenvik på Öland.


I dag bryts sten nere vid stranden, slipas sedan och sågas till plank för fönsterbänkar och andra byggnadsdetaljer.

Och obehandlad röd Ölandssten har. Brytningsort: Gillberga, Öland. En blandning av både röd och vit Ölandssten. Syrenhäck och formklippta buxbom.


I vårt moderna stenhuggeri arbetar personal med stor erfarenhet inom kalksten. Vi har egen brytning och förädling av ölandssten inom färgerna. Kanske finns några plattor av Ölandssten i din egen trädgård?


En gång i tiden stod hela Öland under vatten. Maskinparken köptes av Ölandssten och fabriken monterades ned. Carl Adrian Sjöströms stenhuggeri.


Beläget på Öland, kilometer norr om brofästet. På torget står en stillsamt porlande fontän i Ölandssten. Det här är en självklar samlingspunkt. Det rektangulära vardagsrumsbordet är gjort av ett gammalt underrede som fått en ny skiva i Ölandssten.


Lampan är dottern Linas verk. Källa: En liten geologisk guide till upplevelser på Öland, Föreningen Ölandsguiderna. Trädgården har fått en vacker struktur med gångar i ölandssten.


I augusti förra året började treårseleverna starta UF-företag och skapa en produkt som kan säljas på marknaden. Hitta och få information om sten stenhuggerier i Öland och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning. Hej igen, någon som vet något om saken?


Precis googlat igen i ämnet men hittar inget. Gick en kurs på Öland i Degerhamn å då Alungården, tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.