Falafel är egentligen friterade kikärtsbollar. I detta recept steks de istället, utan att göra minsta avkall på den goda smaken. Mellanösterns populäraste bulle har fått en nordisk kusin gjord på gula ärter.
Lägg i pitabröd tillsammans med grönsaker, myntadressing och smulad fetaost. Denna vegetariska wrap är mättande, och fantastiskt smakrik. Underbart god vegomiddag på under en timme!
Här hittar du vårt recept på en buddha bowl! Visst är det ett recpet på falafel med bulgur och myntasås. Ingenstans hävdas det att falafeln är hemgjord.
Utan varmluftsugn är det mycket svårt att få. Detta blir härligt krispiga små bollar. Servera dem nygjorda för bästa upplevelse. Gör såsen på dl majonnäs och skippa tomaterna.
Morotsfalafel med äppeltzatziki. Köttbullar med kikärtor, ratatouille och sval myntasås är en blandning av falafel och köttbullar. Perfekt om man vill äta mindre kött till vardagsmiddagen. Fräsch vegorätt med smakrika tillbehör!
Vi har använt oss av färdig falafel, men det går naturligtvis lika bra att göra sina egna. Tips: Både picklad rödlök. I flera år har jag velat byta ut kikärtorna i falafeln och laga egen Tameya (platt falafel med ursprung i Egypten) där rätten görs på bondbönor och inte.
Couscouspytt med kryddig tomatsås och grillad cobettes. Njut av en god och smakrik måltid som tar dig 20min att tillaga. Rasmus åt sitt på Libanesiskt bröd medan jag gjorde egna tor.
Blanda yoghurt med pressad vitlök och mynta. Smaka av med lite limesaft, salt och peppar. Skala och grovhacka lök och. Vi väntar nog gärna tills solen går ned innan vi börjar hacka.
Har varit så sugen på falafel ett tag nu, det är ju så himla gott! Så kvällens middag blev självklart falafel i pitabröd och en fräsch myntasås.
Tidigare gjorde jag alltid falafel på kikärtor men efter att ha sett Tareq Taylor göra falafel på gula ärtor har jag börjat göra det. Tillagning Myntasås : Hacka myntan och pressa vitlöken. Lägg dem i en matberedare och tillsätt. Efter att ha tagit del av det här receptet blev jag igår akut sugen på hemmagjord falafel och höll precis på att hugga in på.
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa alla ingredienser och forma smeten till små ovala platta bullar. Spenattortilla fylld med smakrik falafel, mynta, krispig. För det första, ska egengjord falafel.
Blogginlägg om hur man gör tabbouleh och myntasås finns här. Veckans á la minute (beställning från köket) Wienerschnitzel med klyftpotatis, rödvinsky 145:-Smörstekt gösfilé, pressad. Stekt strömming potatismos lingon. Mycket enkelt: blanda yoghurt, hackad mynta.
Riktig” falafel görs ju dels på råa kikärtor som många här sagt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.