tisdag 31 december 2019

Paraffinolja marmor

Grummesåpa eller paraffinolja. En polerad stenskiva kan blötas med paraffinolja eller såpvatten en gång om året för att impregnera.


Följande naturliga kännetecken innebär att marmorn är äkta och de är ibland. Stone” från Leathermaster eller stryk ett tunt. Så får man bort fläckar på kalkstensskivor.

Finslipad kalksten och marmor är lämplig att impregnera med paraffinolja när stenen är ny och därefter någon. Den finslipade ytan kan oljas in med exempelvis paraffinolja. Marmor och kalksten bör ha finslipad yta.


Om du väljer en skiva i marmor eller kalksten så bör. Bänskivan av marmor och kalksten blir också. Högraffinerad och klar paraffinolja utan smak, doft och färg. Utmärkt skydd för skärbrädor, smörknivar och bänkskivor.


Välkommen till oss på Jula!

Två oljor är starkt att rekommendera och det är paraffinolja eller linolja. Båda dess oljor härdar och bildar då ett mycket bättre skydd för din skärbräda.


Vid daglig rengöring på exempelvis en bänkskiva räcker det med en. Mineralolja med hög renhetsgrad. Kantformer finns som rak, rak med radie. Används för ytbehandling av trä.


Vi erbjuder dig smart förvaring och prisvärd renovering. Detta bör upprepas gång per år. Då marmor är en porös stensort måste man vara extra försiktig med ämnen som kan färga av sig, till exempel syror. De har försökt tvätta bort den men det går ju inte.


Finns det något sätt att göra rent marmorn ? Oljan kan med fördel ligga på ytan. Behandla marmorn med stentvål ett par gånger i början. Det både impregnerar och skyddar stenen.


Köper du ett bord från Betonggruvan får du med stentvål. Fönsterbänkar i marmor och kalksten har blivit allt mer populära. Det beror på naturstenens många fördelar.

Stort sortiment inom möbler, inredning och köksartiklar till oslagbara priser. Den mättar porerna i marmorn. Vid skötsel av marmor ska man tänka på att marmorn är känslig mot syror.


Skötsel och underhålls instruktioner av bänkskivor i granit och marmor. En av bänkarna i köket är klädd med marmor, men skivan är sliten med repor och fläckar. Paraffinolja Landora färglös 2ml Skyddar.


Därför vill jag renovera den. Bänkskivor av marmor skall alltid impregneras med en tunn olja, till exempel paraffinolja eller symaskinsolja. Den porösa strukturen i marmor gör den ömtålig så att ytan lätt repas eller blir smutsig. Men det går att få bort reporna så att ytan åter blir fin.


Varning: Syror skadar marmor och kalksten (polerade och slipade ytor etsas av syran).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.