tisdag 29 oktober 2019

Kall bearnaisesås utan smör

Kall bearnaisesås är ett tips för alla er som tycker det är krångligt att göra en bearnaisesås med smör och reduktion. Här ska inget smör värmas eller ägg. Eller håll den varm i vattenbad - akta dock så den inte blir för varm eller kall och spricker.


Bearnaisesås med kallt smör. Hemmagjord kall bearnaisesås. Men undrar hur man gör med det som blir över, ställde i kyl men sen var den ju hård som smör.

Hemlagad bearnaisesås är en ren njutning med sin karaktäristiska och fylliga smak av smör och dragon. Att göra en egen kall bearnaise går väldigt fort och det blir så.


Såsen kan skära sig om den blir för kall. Om du bara följer receptet så är bearnaisesås inte särskilt. När du vispat ner allt smör och såsen har en. Recept på bearnaisesås som blir.


Om man märker att det ligger lite fett kvar på ytan så vispar man in det innan man häller på mer smör. Vet att det inte alls är samma sak som riktig bearnaisesås gjord på smör.

Prova denna variant på snabb och enkel bearnaise med creme fraiche – en kall. Eftersom riktig bearnaisesås kräver mycket smör. Sen läste jag att på restauranger gör man den kall. Alltså med kallt flytande smör.


Smör är ett måste i bearnaisesås. Klassisk bearnaisesås som är underbart god. Svenskt Smör, valfri 5:- Rabatt. Börja med att koka ihop en reduktion.


Finhacka bananschalottenlöken och lägg i en kall kastrull med smör. Fräs utan att löken tar färg. Om du vill kan du laga kall bearnaisesås men då måste du använda ett flytande smörolja eller klarerat smör typ såsbas (detta är vad många restauranger gör).


Portioner: Källa: Saknas Foto: Jessica Sannefur Ingredienser: äggulor 2dl rapsolja 2dl smält smör. Och hur har ni lyckats med detta utan att. Kockarnas knep med klariferiat smör till.


Man har haft i så mycket smör som det bara går i produkterna utan att de förlorar. Den fylliga såsen med smör. Låt sjuda på låg värme utan lock, ca 2.

Morotskaka utan vitt mjöl och socker. Världens snabbaste enklaste bea recept! I dag slipper man vispa ägg och droppa smält smör i jakten på en god bearnaisesås. Spetsa din sås med cayennepeppar om du vill.


Kall eller varm – en härlig sås har förmågan att lyfta vilken grillrätt som helst. Sätt tillbaka kastrullen på varm platta och fräs hastigt löken utan att den.


Servera såsen varm eller kall till det. Returer av porslin behöver diskas utan detta sköter jag. En äkta béarnaisesås innehåller dragon och äkta smör. Här har du ett enkelt recept!


Denna bearnaisesås är lätt att lyckas med och fantastiskt god. Koka utan lock tills ca msk återstår. Hollandaisesås är en fransk klassisk smörsås smaksatt med citron. Såsen passar till lax, fisk och pocherade ägg Florentine med spenat och mycket annat.


Tricket med min bearnaisesås är att inte smälta smöret, vilket medför att den inte kommer spricka. Folk utan köksvana rekomederas starkt att hålla sig till köpessås typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.