måndag 18 mars 2019

Granit bänkskiva fläckar

Olikheter i kornighet, färg och struktur såsom ådror, fläckar och schatteringar är naturbildningar och får beräknas förekomma vid leverans. Bohus grå är en grå svensk granit med tilltalande mönster bestående av svarta fläckar och rosa nyanser.


Vid starkare fläckar rekommenderar vi att ni kontaktar oss, eftersom borttagning av fläcken beror mycket på typen av sten och ämnet som har orsakat fläcken. Tvätta dock inte din granitbänkskiva med.


De klarade också fläckar bra och var hyfsade på att stå emot stötar. I botten hamnade bambuskivorna, som fick dåligt betyg vid samtliga tester utom nötning.

Marmor och kalksten är känsligare och där bör man tänka på att en polerad yta slår ifrån sig en del fläckar bättre än andra ytbearbetningar. Fingeravtryck och fläckar syns inte lika mycket på bänkskivor i Steel Grey som på helt svart granit och bänkskivornas skärlinjer är mindre märkbara än för. Granit - granitskiva kök, granit bänkskiva.


Alltid bra priser och billiga frakter. Beställ din granitsten hos Stenbolaget nu! Underhåll av granit och kalksten.


För att ge stenen sitt grundskydd ska medföljande Sinolin granitolja appliceras 2-gånger med ett dygns mellanrum. Nackdelar med en bänkskiva i massivt trä: Trä kan vara känsligt för fläckar och fukt.


En bänkskiva i trä kräver ett visst underhåll för att hållas snyggt.

Väldigt tålig och motståndskraftig mot fläckar. Utmärkt val som granitbänkskiva på grund av värme- och fläcktålighet. Prisvärda bänkskivor till kök och badrum med inbyggda hoar. Vi gör allt från mätning till montering inom två veckor.


Bänkskivor I granit gör köket levande! Att välja rätt bänkskiva är viktigt då stora delar av köksarbetet utförs på just köksbänken. Hitta bänkskivor som passar just din stil. Följ våra rekommendationer när ni använder er bänkskiva : mängden fläckar minskar normalt efter de första månaderna.


Det övre skiktet har dock en relativt öppen struktur, vilket betyder att materialet är mer mottagligt för fläckar, i huvudsak under de första månaderna. Dessutom ges en mjukare yta sin står emot värme och fläckar än bättre än den rena graniten. En sådan bänkskiva är däremot knappas billigare i inköp.


Fläckar av rost kan vara mycket svåra att avlägsna, särskilt om de suttit länge. Oxalsyra eller rengöringsmedel som innehåller denna syra kan användas.


De har god motståndskraft mot vatten, solljus och fläckar. Då akryl gjuts i ett stycke har du också möjligheten att välja en helt integrerad diskho. Här finns all den granit ni kan behöva till en bänkskiva eller köksbänkskiva.


Vårt lager av granit sträcker sig längre än det ni hittar här. Vi tillverkar bänkskivor av sten till IKEA:s nya kökssystem METOD och även till det gamla FAKTUM systemet.


Det finns små olikheter mellan de två systemen.

För att undvika att bänkskivan suger upp vätska och får fläckar. Om ni får "envisa" fläckar som inte går bort på vanligt sätt så används koncentrerad Cif Cream på fläcken och som sedan gnuggas bort med en svamp. Hur ofta måste jag impregnera min granitbänkskiva ? Det räcker med att ta på den så blir det fläckar som måste tättas bort. Marmor tål inte syra och är mycket känsligt för fläckar.


Jag har hört att granit kommer att mörkna med åren då det går in ämnen in i skivan. Man kan montera diskho och diskbänken på olika sätt i en bänkskiva i marmor, granit och kalksten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.