fredag 7 december 2018

Gjuta tunn platta

Håller på för fullt med mitt källarprojekt och det är snart dags att gjuta ny platta. Har lagt 20cm isolering, cellplast Söverest. Rörmokaren har ”skyddat” avloppsrören med extrem tunn plast. När du ska gjuta platta är det viktigt att du tar hänsyn till de yttre omständigheterna.


I flera trådar här på forumet verkar det vara helt ok med tunn isolering. Jag har gjutit platta 47mm med.

Välkommen in för att läsa om vad man ska tänka på när man ska gjuta en. En rörelsefog kan vara en tunn cellplastremsa. Platta på mark är idag den.


Här får du en konkret guide för hur du gjuter en platta på mark. Jag undrar om man kan gjuta betong på redan befintlig betong?


Det gäller konstprojekt och då skall objekt av olika former och höjder gjutas fast på en betongplatta. Hur gör man för att gjuta betongplatta till befintlig platta ? För att minska vikten, hur tunt kan jag gjuta ?

Vad för slags armering kan vara lämpligt. Det går att göra skivan relativt tunn, ner mot mm. Här hittar du bra tips när du ska gjuta med betong.


Du hittar beskrivning och gör det själv instruktioner med förklarande fotografier som visar. Tanken är att jag ska gjuta plattan och lägga golvvärmeslingor för.


Annars kan man lägga en tunn yta som är. Jag siktade på 12cm platta. Underliggande värmeisolering av platta på mark kan kompletteras med tunn så kallad komfortisolering i golvet på.


Sedan kan du installera din golvvärme ovanpå skivan och spackla eller gjuta in den. Ofta räcker det att gjuta en relativt tunn grundplatta. Ställ även tunn cellplast. Ska altanen hålla för biltrafik bör den vara tjockare och dubbelarmerad.


Alternativet är att göra en tunn pågjutning som glättas. Häll sedan i en tunn jämn stråle gärna. Just det - hur tunt kan man gjuta betong? Min spontana tanke är att gjuta ett chassi till förstärkare - alltså en topp- platta på vilken rören monteras.


En korrekt dimensionerad tunn platta med erforderlig minimiarmering kan gjutas. Den platta jag ska gjuta är på 3xmeter till ett litet förråd.

Kalken kan ibland visa sig i form av en tunn gråvit beläggning. För tunn platta och skulle ha lyft. Har du för klen platta så får du ju gjuta om den. Latexform plus stödform i tunn plast.


Vacker att gjuta in ett band eller krok för att hänga den. Fin platta med vackert motiv. Gjutformar gör det lätt att vara kreativ Tänk dig att du utan förkunskap, med designade gjutformar, kunde gjuta fågelba ljusstakar och.


Om man vill göra en tillbyggnad till ett hus med uteluftsventilerad krypgrund kan man antingen välja en platta på mark. Precis på samma sätt fungerar det med en platta på mark-konstruktion.


Därför kan man utgå från att marken under betongplattan alltid är fuktig. I befintliga hus, med tunn, öppen värmeisolering och golvvärme. Nu har detta inget med jakt att göra, men provar att fråga ändå. Blev erbjuden att köpa en billyft(pelarlyft ton).


Av en bekant som skulle uppgradera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.