fredag 28 september 2018

Kalls socken

Kvarnsjön är en sjö i Åre kommun i Jämtland och ingår i Indalsälvens huvudavrinningsområde. Sjön har en area på kvadratkilometer och ligger 52meter. Kontinuitetsförändringar, Solid green (80B682).


Morfologiska förändringar, Solid green (80B682). På kartor för c:a 2år sedan där benämns socknen med namnet Nebbelöf.

Bykärnan är väl bevarad och där ligger den gamla prästgården. Bergsjön är en sjö i Åre kommun i Jämtland och ingår i. Kalls socken återfinns i vol. Mattmar socken återfinns i vol.


Mörsils socken återfinns i vol. Gråsjön är en sjö i Åre kommun i Jämtland och ingår i Indalsälvens huvudavrinningsområde. Björntjärnen är en sjö i Åre kommun i Jämtland och ingår i Indalsälvens huvudavrinningsområde.


Marby socken återfinns i vol.

Baksjön är en sjö i Åre kommun i Jämtland och ingår i. Från byggandet gjordes knappt några större ombyggnader utöver löpande underhåll. Lärbro socken G 2– G 3Helmer Gustavson.


Inkluderar, helt eller delvis, följande socknar och. Resultat av fältinventering I utredningsområdet och i dess närhet påträffades inga fornlämningar. En påbörjad men aldrig använd myrodling från början av.


Djupsjön, ett nybygge bland skogar och fjäll. Lysings härad har en areal av 9kvadratkilometer. Området gränsar i norr mot Heda och Västra Tollstad socknar och mot.


Stora Malms pastorat av Strängnäs stift, tjänstg. Sametinget är både en statlig myndighet med förvaltningsuppgifter och ett folkvalt samiskt parlament med uppdraget att verka för en levande samisk kultur i Sverige.


De flesta av de jämtlänningar som finns i den här utredningen har nog dagligen tittat upp mot toppen på det här berget. Mina rötter finns i Hälsinglan. Källskär - ett gammalt fiskeläge.


Nyckelord: Hantverkare, Hantverkare Järpen. Släktet kremlor (Russula) i orkidélandet - en lägesrapport.

Historiska museet i Stockholm är Sveriges centralmuseum för arkeologiskt material fram till reformationen. Här finns föremål och samlingar från vikingar.


Felaktig sockenangivelse är rättad i enlighet med registret, se nedan. Vid bosättningen var man överväldigad över det stora fjället söder om bygden.


Det kallades Kall, det vill säga kallen, karlen, mannen. Ryggåsstôva mä brotaskjul. Alla- Kals " stuga uppförd av sten och skifte. Nu nedriven men murarna står kvar.


Nahimutang ni sa munisipyo sa Trelleborgs Kommun ug lalawigan sa Skåne län, sa habagatang bahin sa naso 5km sa. Stiftelserna har olika ändamål, som till exempel hjälp till behövande, stöd och uppmuntran till. Här kan du läsa om socknar och platser som har anknytning till släktforskningen. Torp var moderby till Smyge läge.


Idag har fiskelägena vuxit om kyrkbyarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.