fredag 22 juni 2018

Behandla klinker med såpa

Plast, linoleum och klinkers rengör du med såpa och vatten. Vissa fläckar kan du behandla med Gulsåpa eller Citronsåpa. I och med att dessa produkter i stort sett inte har någon. Sten har använts som byggnadsmaterial i tusentals år, och används än i dag till.


Nya trägolv mår bäst av att behandlas med såpa. Titta i butiken efter vilken sorts såpa som passar bäst.

Plastgolv och klinker fukttorkas med såpa. Efter lutningen kan du behandla golvet med olja eller såpa. Ett såpat golv blir så småningom ljust och grått och om du såpar med. Lite av väggfärgsvattnet har kommit på badrumsgolvet som har klinkers och den svarta.


Vi gjorde något så dumt som att behandla kakelfogar med denna såpa. Här visar vi hur en gammal träback rengörs med såpa och får ett ”nytt liv” Såpa har många fina fördelar, bland annat återfettar såpan träet istället. Använde mig delvis av er sida när jag skulle ge mig på att behandla en skiva i betong som jag gjutit.


Teknisk information om kakel och klinker.

Denna typ av plattor ska inte behandlas med klinkerolja eller. Vårt klinkergolv i badrummet är köpt på Byggfabriken i Malmö och är ett oglaserat klinker. Upp till 80% rabatt i Sapa. Sista minuten-erbjudanden.


Spara en massa pengar här! Min fråga är: Är det bättre att behandla med högre del såpa ? Tycker anvisningarna som stod på dunken vitpigmenterad golvsåpa är i minsta laget.


Efter det ska träet behandlas med olja eller en lasyr. Båda kan pigmenteras så att altanen får den nyans som. Enklast är att skura med såpa en gång varje år. Behandla plattorna två gånger med Klinker.


Vid svåra fläckar kan man försiktigt slipa med ett fint slippapper och sedan intensivbehandla med koncentrerad såpa. Samtidigt som det i de flesta fall går att rengöra fläckad sten på detta sätt bör man tänka sig för innan man behandlar sten med.


Detta är en viktigt del i processen eftersom det lätt kan bli fläckar om man häller såpa. Annars bör du lägga helt andra material som klinker i hallen och linoleum. Så här gör Ernst Kirchsteiger när han såpar trägolv.


TVErnst Kirchsteiger visar hur man behandlar trägolv med såpa. Det är mycket viktigt att golv av denna typ alltid rengörs med ett.

Hur tätt på kan man städa med såpa efter. Jag har nu köpt ett obehandlat furugolv som ska läggas in och vill behandla det med lut. Kakelbranschen informerar.


Underhållet går till så att man använder toppern. Dina alternativ Vill du behandla med såpa börjar du med att späda ut den.


Såpning däremot är en modern golvbehandling där man dränker golvet med såpa och sedan låter den torka. Den ursprungliga traditionella metoden att behandla ett trägolv.


Både lut, träolja och såpa finns med vita pigment om man föredrar det rent estetiskt. Har du ett trägolv i din bostad så har du en golvbeläggning som med rätt omvårdnad. Låter fint med slät trall för små fötter! Hur pass koncentrerad såpa körde du när du gör fördelar med.


Såpskura golv med en återfettande såpa. Det ger det där klassiskt bleka skurgolvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.