måndag 25 juni 2018

Behandla ekbord utomhus

Oljade träytor blir allt mer populära i våra hem. Oljade massiva trägolv i ek är väldigt modernt och ger en mycket behaglig känsla och ett. Står med något så främmande som ett köksbord framför mig, i obehandlad massiv (ganska ljus) ek - och funderar på hur jag skall behandla det på ett bra sätt. Har av sambons bror köpt ett bord som han tillverkat själv i furu.


Vi ska ha det som köksbord och vet inte riktigt vad vi ska göra med det för att. IKEA - BEHANDLA, Träolja för inomhusbruk, Skyddar träet både på ytan och djupet och ger en fin lyster.

Ett bra riktmärke för när det är dags att behandla är när. Vilken typ av färg du väljer är en smaksak så länge den är anpassad för trä utomhus. Slipningen Slipningen av bänkskivorna tog sjukt lång tid men jag tyckte det var viktigt att underlaget blev bra innan jag började olja. Hur du oljar in ett ekbord – steg för steg.


Innan det är dags att börja behandla med olja bör du slipa bordet en aning för att bli av med skavanker. Hej, Vi har köpt 25L linoljesåpa för att behandla vår altan som är helt i ek.


Skall det blandas med vatten? Denna bruksanvisning gäller vid behandling av teak och ädela träslag med BENAR oljeprodukter.

Fråga Vilken olja ska det vara till ekbordet? Vad för slags olja ska men behandla ett oljat ekbord med? Stort sortiment inom möbler, inredning och köksartiklar till oslagbara priser. Linolja Linolja framställs av linfrö vilka pressas antingen uppvärmt eller kallt, därav varm- eller kallpressad linolja.


En kallpressad olja är ljus och ren. Måla utomhus Bygga utekök Hjälp! Behandla altanen med Siio:x. Används för lätt eller grov rengöring av alla träytor utomhus.


TIMBEREX olja för bänkskivor Timberexolja särskilt framtagen för köksbänkar och möbler i trä. När du laserar utomhus är det viktigt att särskilt behandla alla kapytor med träolja för utomhusbruk.


Det finns en lång tradition av att olja in obehandlat trä i Norden. Vi har länge känt till att oljat trä håller sig längre.


Det verkar ju finnas en hel del olika oljor och säkert ännu fler sätt att behandla på. Men stor tack till P-A och Per-G som hade lite. En järnvitriolbehandlad träyta som exponerats utomhus mer än en månad är ett olämpligt underlag för täckmålning.


Med rätt behandling av bänkskivan håller den många år till. Vid förvaring av möblerna utomhus är det viktigt att man inte täcker över dom med presenning som går ända ner till marken.

Olja är inte bara ett lämpligt bindemedel till täckande färg. Det är också ett utmärkt bestrykningsmedel för trä. Möbler för inomhusbruk bör aldrig användas utomhus.


Oljning av möbler När man oljar in trä får det en skyddande hinna mot smuts, vatten. Text och foto: Cathrine Bülow. Tvärtemot vad många tror ska man välja olja och inte lack för utsatta träytor som golv, trappor och köksinredning. Ett bra underhåll är viktigt för att bevara ytterpanelens kvalitet.


Allt trävirke utomhus kräver regelbundet. Populära utomhusprodukter. Olja, lack, vax eller såpa – vad ska du behandla ditt golv med? Många föredrar lack i köket, andra vill ha olja och många drömmer om ljusa, lutade golv i. Ekbord är tacksamma att slipa, lättare än jakaranda och teak.


Däremot hoppade jag över ansiktsmask, jag var utomhus och det blåste bra när jag slipade. Att behandla trä med träolja är ett bra skydd mot sprickbildning, uttorkning och mögel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.