torsdag 22 mars 2018

Borra hål i kakel

Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans. Klyva och borra i kakel och klinker? Det finns särskilda klingor för sågning i kakel. Stick in klingan i hålet och spänn den i bågsågen.


När du ska borra i kakel, som är ett mycket mjukare material, så kan du självklart använda samma som till granitkeramiken men den traditionella. Så här borrar du i kakel och klinker utan att skada materialet eller riskera. Ska du sätta upp en ny spegel på badrumsväggen, eller kanske montera upp ett nytt badrumsskåp?


Borra hål i kakel

Håller på med montage av diverse prylar i badrummet men har enorma problem med att borra hål i kaklet som är riktigt hårt. I denna artikel går vi igenom hur du bäst går till väga.


Per Henrik Lundblom visar hur du borrar i kakel på rätt sätt. Ska du borra i ett löst kakel innan uppsättning måste hela plattan ha stöd under så att den inte knäcks.


För större hål ska man starta med 4mm borr och sedan. Om du ska borra igenom någonting blir hålet snyggast från det håll du borrat ifrån. Upptäck vårt stora sortiment av elektronik och automation.


För borrning av rena och exakta hål i trä. Det kan vara knepigt att borra snygga hål i kakel och du riskerar också att skada tätskiktet. Men det är inte längre nödvändigt att borra och skruva – se. Då ska du ha mer än otur för att det ska tränga in vatten i väggen genom det borrade hålet.


Kombinationen av skruv, expanderad plugg och silikon gör det tätt. Och idag ska ni lära er borra i kakel om ni inte redan kan det. För att varje människa med självaktning. Borrning av hål är inte svårt.


Du ska inte oroa sig för sprickor eller repor på kakel när du borra ett hål i keramiska vägg. Det är svårt att tänka på att. Javisst det går bra att borra i kakel med en kormantborr.


Borra hål i kakel

Ett tips är att sätta fast en bit tejp på stället som man ska borra och markera hålet på den. Största anledningen är att det oftast ska göras många hål i plattorna och har men inte rätt verktyg kommer det att ta tid och verktygen äts upp på bara. Ska upp med nio nya hål till ledstångsfästena, som för övrigt bara fanns i mässing och som jag har slipat och lackat med fälglack inatt.


Håller på och monterar diverse prylar i badrummet men har problem med att borra hål i kaklet. Det tar mig jättelång tid att borra ett enda hål.


Kläm fast kakel som du vill borra ett hål genom på en extra bit av backerboar om plattan inte redan är installerad. Se till att kakan inte rör sig under hålet. Granitkeramik är det hårdaste materialet vi har i branschen. Borra i granitkeramik och klinker.


Att ta hål i såna plattor är en utmaning om man inte har rätt. Borrar i alla hårda plattor som kakel och klinker upp till ritsstyrkataktegel och liknande. Lämplig för alla borrmaskiner, med eller utan slagfunktion.


En vanlig träborr kommer med all sannolikhet flisa sönder kaklet. För det första rekomenderar vi att plattorna är ordentligt fixerade innan man borrar i dem. Jag har hål kvar att göra. Minst timmars fixering krävs.


Många borrar hål i kaklet för att sätta upp duschstång, duschväggar, handdukshängare, eller skåp och punkterar därmed fuktspärren bakom kaklet. Använd inte slagborr först för då kan du spräcka kaklet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.