tisdag 30 januari 2018

Skärbräda trä olja

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Stort sortiment med träskärbrädor. När man ska hacka många olika livsmedel, till en gryta eller liknande, är det skönt med en stor skärbräda.


Samtidigt är det bra om skärbrädan ryms i diskhon. Mycket bra skrivet om skötsel tips för skärbräda.

UNDRAR om man kan använda en medel som heter ”bakteriedödande 99% ”” spreja direkt. När man oljar en skärbräda torkar man ju bort överflödet, förstår inte då varför matolja blir mer klistrigt och kladdigt än annan olja ? Ska man köpa en skärbräda av ändträ eller liggande trä ? Först kanske jag ska etablera vad som menas med ändträ och liggande trä. IKEA - SKYD Träolja för inomhusbruk, Oljan förlänger livslängden på kökstillbehör av obehandlat trä.


Paraffinolja till inoljning av skärbrädor i trä för att öka livslängden på din skärbräda. Det är mycket att tänka på om man ska leva helt miljövänligt!


Det där ska jag tänka på nästa gång jag ska köpa ny skärbräda.

IKEA - BEHANDLA, Träolja för inomhusbruk, Skyddar träet både på ytan och djupet och ger en fin lyster. Tv-kocken Per Morbergs skärbräda i ek har vållat debatt för sitt höga pris. Nu kommer nästa dos kritik.


Ytbehandlingsexperten Jonas Holgersson kallar. Vi hade tidigare en skärbräda i trä, hade den i år och oljade alltid in den med vanlig rapsolja. Just nu kampanj på Träolja. Nu 50%, 60% även 80% lägre pris!


Här hittar du träolja som passar de flesta olika. Rå och kokt linolja till impregnering av trä. Träoljor, kinesiskt träolja, tungolja, paraffinolja, terpentin och mycket mer. Slipningen Slipningen av bänkskivorna tog sjukt lång tid men jag tyckte det var viktigt att underlaget blev bra innan jag började olja.


Nu har jag fått den beställda skärbrädan från Asbjörns Bildhuggeri. Vårda din altan, och gör dina utomhusstunder trivsammare. Olja altanen med jämna mellanrum för att ge träet en fin, slitstark yta. Förlänger livslängden på din skärbräda av trä.


Oljan kan kombineras med Boos Block Board Cream.

Olja in din skärbräda var 3-vecka. Exklusivt Hantverk Alla våra skärbrädor är handgjorda på vår verkstad i Hässleholm.


Varje skärbräda är ett hantverk därför kan de variera något lite i. BOOS BLOCKS SKÄRBRÄDEOLJA 4ML BOOS MYSTERY OILStorsäljare! Med Boos Block Mystery Oil förlänger du livslängden på din skärbräda av trä.


Priset har blivit en världsnyhet och skapat en folkstorm. Nu svarar Per Morberg på kritiken i TV4. Ironwood Gourmet - Mortel trä. Att välja rätt träolja för din altan och dina trämöbler är av yttersta vikt, detta då trä är ett levande material som bryts ned av fukt och mikroorganismer.


En olja för skärbrädor och serveringsbrickor i trä bestående av mineral- och apelsinolja. Innehåller ett naturligt antibakteriellt ämne. Vi rekommenderar därför att du behandlar Ratio skärbräda med en lämplig träolja. Notera att trä byter färg vid applicering av olja.


Tips och bilder på hur du oljar in din altan med träolja. Linolja Linolja framställs av linfrö vilka pressas antingen uppvärmt eller kallt, därav varm- eller kallpressad linolja.


En kallpressad olja är ljus och ren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.