tisdag 17 oktober 2017

Gräslökssås till fisk

Ett smarrigt recept på lax och en fantastiskt god gräslökssås. Tillaga laxen i ugnen och laga till såsen som bland annat består av fiskbuljong, gräslök. Servera fisken med blomkålen och generöst.


Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet serveras den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig.

Och det är dessutom en sån där sås som man kan bli tok-sugen på ibland och bara måste ha! Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig. Se om du kan få hemleverans. Varmrökt lax med gräslökssås.


Klipp ner ganska mycket gräslök och lägg ner fisken. Kall gräslökssås röster. Smaka av med ljus matlagningssenap, salt och vitpeppar.


En mycket god laxrätt som passar till vardag eller fest och som.

Smöra ett smörpapper lätt och lägg över fisken. Ugnsbakad lax med gräslökssås. Att koka fiskfiléer tar inte många minuter, sås till att tillbehören är klara.


Den nylagade fisken smakar allra bäst. Under fem minuter av din tid är allt som krävs för att tillaga denna enkla sås. Lägg filéerna i en låg vid kastrull och slå på buljongen. Blanda alla ingredienser till såsen.


Sjud fisken sakta under lock 5- min tills den är vit och fin. Krydda fisken och stek (inte på för hög värme) i en blandning av. Krämig sås med mild löksmak, passar bra till att doppa räkor i. Detta recept går att få som en variant. Bocka i ditt extra val och lägg till recept.


Skär fisken i tärningar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Enkelt och gott recept till en vanlig vardag. Salta och peppra lätt och kör tills fisken är finfördelad.


Lax som bakas på salt i ugn, underbart gott till pressad potatis och en krämig gräslökssås. Om man vill kan ugnen vara 1grader varm och låta fisken.

Smörstekt abborre med dill- och gräslökssås. Smält smör i en teflonbelagd stekpanna, stek fisken i rikligt med smör till den får fin färg.


Det ska jag laga till så snart jag fått tag på fin makrill. Inkokt lax med kall dill-och gräslökssås Inkokt lax liter. Fisken läggs i en kastrull. Filea fiskarna men låt skinnet sitta kvar.


Potatis, gärna pressa är gott att äta till. Gratinerad lax med dill och gräslökssås. Efter otaliga grillkvällar är det dags för fisk. Receptet räcker till cirka personer.


TACK för tips på god sås till fisk ! Jag har också varit inne på det där med egen sås till fiskbullar, så nu har jag något att testa. Röding är en god fisk och två filéer blir lagom till två personer. Ingredienser till portioner.


Vill du hitta några nya favoriter till buffén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.