Har du ingen marmorskiva hemma är det enklare att sätta ner bunken med choklad i ett kallt vattenbad och noggrant men. Det finns två sätt att temperera choklad : antingen genom tablering där man stryker ut chokladen på en marmorskiva för att få den att svalna. Chokladen krymper lite när den.
När du arbetar med choklad är det viktigt att jobba med bra redskap, det underlättar och gör chokladtillverkningen roligare och resultatet märkbart bättre. Vi delades in i två grupper och fick alla smälta choklad som vi sedan tempererade på en marmorskiva. När chokladen väl är tempererad behöver du inte.
Tillverkad av slitstarkt naturmaterial som är enkelt att göra rent. Skivan passar perfekt vid temperering av choklad eller som. Lyckas med chokladen och chokladpralinerna.
Stefan lär dig temperera choklad på ett enkelt och smart sätt utan marmorskiva. Ympning är det enklaste sättet att.
För att kunna forma chokladen till rör eller att doppa konfekt i den måste du lära dig att temperera chokladen. Verde Guatemala är en väldigt omtyckt marmorskiva på grund av sin unika naturliga gröna färg och olika nyanser av gröna toner som framträder i form av. Gör ditt hem unikt med naturmaterialet marmor. Stort sortiment i lager med snabba leveranser.
Ska färga choklad framöver och då är gelfärg ett måste. Fungerar även utmärkt att färga frosting. Så idag har jag övat mig på att temperera choklad. Använd en marmorskiva att tablera chokladen på (stryk den fram och tillbaka så den får en jämn temperatur) – Häll i mera choklad (fin hackad).
Jo, man tempererar chokladen för att den inte ska kunna smälta i. Kan jag temerera min choklad på härdad glasskiva istället för marmorskiva ? Varje krona du handlar för ger dig en poäng – och ju mer poäng du samlar, desto högre nivå och fler förmåner får du. Marmorskivorna levereras stående på pall. Grossistpriser marmorgolv och marmorplattor.
Marmor och mosaik, marmormosaik för golv och vägg. Det är inte alltid lätt att välja bänkskiva till ditt drömkök. Om du vill ha en bänkskiva som kan anpassas perfekt efter din kökslösning är våra. Det är ett stort plus om du har en marmorskiva att jobba på.
Samt en lyxvariant med mer fin choklad, grädde och smör. Smält en halv chokladkaka, bred ut tunt på en marmorskiva eller bakplåtspapper.
Couvertyr kallas choklad med extra mycket kakaosmör som gör den lättarbetad och med hårt bräck. Den är lämplig som bakchoklad. Häll ut tre fjärdedelar av chokladen på en marmorskiva.
För att chokladen ska behålla sin glans och kunna användas till konditorbitar, måste den först tempereras. Detta gör man för att chokladen ska få ett glansigt utseende. Jag har inte köpt någon marmorskiva ännu, så jag brukar använda mig utav Imp-metoden.
Jag tänkte jag skulle ge mig in i choklad -världen lite, och har läst om detta med temperering av choklad. Tempererad choklad blir fin.
Den ena kallas tablering och innebär att chokladen stryks ut på en marmorskiva och sedan skrapas fram och tillbaka tills. Varför tempererar man chokladen ? Bred ut smält choklad i ett tunt lager på en marmorskiva eller en ren slät arbetsyta eller undersidan av en stor bakplåt. Det finns flera fördelar med att temperera chokladen när du gör exempelvis praliner, dekorationer eller bakverk doppade i choklad. Tablerar vit choklad för att få den att svalna.
Bör tilläggas att det var min mosters första gång som hon provade detta. Använder du varmt vatten så koagulerar ämnen i fläcken och resultatet blir att du hjälper fläcken att fästa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.