måndag 28 augusti 2017

Ek utomhus behandling

Tips, råd och inspiration för behandling av teak och ädelträslag med BENAR oljeprodukter. BENAR-systemet ger en vattenavvisande och väderbeständig yta anpassad.


Behandla med Ädel blank Trälack. Nytt trä av ek, teak eller tropiska träslag bör avfettas innan behandling eller åldras en säsong utan.


Står med något så främmande som ett köksbord framför mig, i obehandlad massiv (ganska ljus) ek - och funderar på hur jag skall behandla det på ett bra sätt. Vi har köpt 25L linoljesåpa för att behandla vår altan som är helt i ek.

Trä utomhus som man inte avser att måla som yttertrappor och trall kan regelbundet behandlas med träolja för att motverka uttorkning. Furu är ett lätt och mjukt trä med bra egenskaper för användning utomhus. Ek – teakolja Med en regelbunden behandling elimineras grånande av trä och ytan.


Vilken typ av färg du väljer är en smaksak så länge den är anpassad för trä utomhus. Tredje parts behandling utanför.


Det här är en olja med UV-skyd speciellt framtagen för ädelträ som t ex teak och ek. Linolja Linolja framställs av linfrö vilka pressas antingen uppvärmt eller kallt, därav varm- eller kallpressad linolja.


En kallpressad olja är ljus och ren.

En järnvitriolbehandlad träyta som exponerats utomhus mer än en månad är ett olämpligt underlag för täckmålning. Oljade massiva trägolv i ek är väldigt modernt och ger en mycket behaglig känsla och ett mycket vackert utseende. Måla utomhus Bygga utekök Hjälp!


Vi har gjort en tillbyggnad med ekpartier som vi behöver behandla och skulle helst vilja hitta något träskydd som är långlivat och som inte syns så. Furu och gran har relativt låg hårdhet jämfört med exempelvis ek. En annan viktig faktor är det träslag golvet är av och vilken behandling som passar bäst för just.


Vi har tagit ned en stor ek på tomten och nu fått tre vackra ekbänkar. En av bänkarna kommer nog att stå utomhus. Bokvirke är inte lämpligt för användning utomhus utan speciell behandling.


Kärnvirke av ek är mycket motståndskraftigt mot röta även i fuktiga miljöer. Glöm inte att damma av noga innan du sedan lackerar igen.


När du laserar utomhus är det viktigt att särskilt behandla alla kapytor med träolja för utomhusbruk. Utomhus - Olja tidigare oljade ytterdörrar. Denna bruksanvisning gäller behandling av tidigare oljade ytterdörrar. Dörrar av ädelträ behandlas bäst med en.


Fynda allt från elektronik till automation på vår hemsida. När du målar en fanerad yta utomhus bör du först grunda med en alkyd oljegrundfärg.


IKEA - BEHANDLA, Träolja för inomhusbruk, Skyddar träet både på ytan och djupet och ger en fin lyster.

Med redo för behandling menar vi att fukthalten i skivan har nått en normal nivå. Denna bräda var helt kvistfri och kommer att pryda en träbåt med kanonfina. Den skulle klara sig utmärkt utan behandling på grund av dess täta.


Vi skall måla huset Vilken färgtyp har jag? Penselvård Olja tryckimpregnerat tr. För rengöring och behandling rekomenderar vi Brafab nanospray. Teak är ett fantastiskt material, med rätt skötsel och underhåll håller teaken i många år.


Om du sköter teaken rätt kommer den åldras och bli vackrare för. Tänkte grunda med linolja för att få fram en lätt gyllene färg och sedan vaxa med Osmo - bästa oljan för ek tycker jag. Trallgolv, utemöbler, dörrar.


Undvik behandling i direkt sol eller på solvarma. Barkåkra Trädgårdsmöbler AB Barkåkravägen 19 Ängelholm.


Träoljan är avsedd för årlig behandling av allt slags obehandlat, tryckimpregnerat eller tidigare oljat trä utomhus. För trätyper som teak och ek. Elit Träolja är avsedd för årlig behandling av allt slags obehandlat, tryckimpregnerat eller tidigare oljat trä utomhus.


Timberguard är en vegetabilisk olja framtagen för behandling av trä utomhus, trätrall, verandor, dörrar, båtdäck, fönster m. För bästa vattentålighet göres en extra behandling enligt följande. När regnet kommer är det bra att vara förberedd.


Hos Beckers hittar du färg, olja och lasyr som skyddar dina utemöbler, terrass och altan. Populära utomhusprodukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.