onsdag 2 augusti 2017

Behandla stenskiva

Hur håller man stenskivan snygg och prydlig? Med tanke på utseende och användarkomfort är bänkskivor av granit och kvartssten det bästa valet, men för. De pressas sedan samman och skärs till plankor eller skivor. Vi rekommenderar att göra detta ett par gånger om året för att behandla och mätta ytan på en ny skiva.


Behandla stenskiva

Att olja in Använd parafinolja. Träets naturliga färg och ådring ger köket en varm känsla. Det är tåligt och går att slipa och behandla. Välj bland ek, bok, björk, ask och valnöt.


Välj rätt kantprofil Välj rätt kantbearbetning Montering och Skötsel Få hjälp med att välja rätt stenskiva. För att ytan ska hålla fräsch länge bör man impregnera stenskivan med jämna mellanrum.


Behandla stenskiva

Bänkskivor av sten är i allmänhet färdig- behandlade när de. Rengör stenskivan med varmt vatten och vänta tills den har blivit torr. Spraya därefter medlet på stenskivan och låt det verka i minuter. Betong är i grund och botten ett sugande material vilket gör att bänkskivor av betong måste behandlas för att kunna användas i en köksmiljö.


Sedan är det upp till dig att underhålla träet genom att olja in det med BEHANDLA träolja 3-gånger per år. Områden som är särskilt utsatta. Jag behandlade skivorna när snickaren hade lagt dem på plats. Innan jag började tejpade jag allting runt omkring noggrant för att skydda vitvaror.


Med rätt behandling av bänkskivan håller den många år till. En polerad stenskiva kan blötas med paraffinolja eller såpvatten en gång om året för att impregnera och bevara den blanka ytan. Alla naturmaterial som granit, marmor och kalksten har olika egenskaper vad gällande hårdhet och slagtålighet. Ytorna klara i regel en tappad kastrull, glas.


Det som däremot irriterar mig lite är att min stenskiva. Hur behandlar man Blue Perl Light ? Underhåll av bänkskivor i Natursten, följ våra skötselråd för bästa resultat. Sköter man och behandlar sina skivor väl så blir dom bara vackrare med tiden. Torka sedan skivan som vanligt.


Behandla stenskiva

Därefter rekomenderas att göra detta ett par gånger om året för att behandla och mätta ytan. Hitta en bänkskiva som passar just ditt kök.


Se vårt utbud av färdigkapade bänkskivor i olika material och design. Där man vill ha ett hårt och tåligt golv väljer man ofta sten. Historiskt sett har vi i Sverige använt mycket sten till bland annat golv inomhus, och. Behandla din bänkskiva rätt.


Undrar du hur din bänkskiva ska behandlas och underhållas för att hålla så länge som möjligt? Experterna hjälper dig med. Funderingar på bänkskiva av komposit?


Här får du bra tips och värt att veta om kompositskivor när du ska välja bänkskivor av komposit till köket. Ljusa granitytor ska behandlas en gång om året och mörkare ytor med 1-års intervall.


Skär mat på skärbräda för att undvika. För oss på Falu Stenhuggeri AB är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att du får reda på.


Granitskivor till kök och bad är i stort sett underhållsfria. Vatten, värme och syror är inga problem. Vissa sorter kan man dock behandla med Nano-impregnering. Tillverkning och montering av snygga stenbänkskivor.


Vi har granit, marmor, kvartskomposit och keramiska bänkskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.