onsdag 12 juli 2017

Marmorskiva temperering

Vi delades in i två grupper och fick alla smälta choklad som vi sedan tempererade på en marmorskiva. Har du ingen marmorskiva hemma är det enklare att sätta ner bunken med choklad i ett kallt vattenbad och.


Dessa temperaturer gäller vid temperering. Om vita fläckar, som på fackspråk kallas ”fat bloom”, uppstår har chokladen fel temperering. Marmorskiva – Marmor är en klassiskt valt både till kök och badrum. Vi specialtillverkar marmorskivor av bästa kvalitet med snabb leverans.


Marmorskiva temperering

Verde Guatemala är en väldigt omtyckt marmorskiva på grund av sin unika naturliga gröna färg och olika nyanser av gröna toner som framträder i form av. För att få chokladen att bli glansig måste den tempereras. Temperering går till på så sätt att man först smälter chokladen och sedan. Vacker skiva i vitpolerad marmor från Judge.


Tillverkad av slitstarkt naturmaterial som är enkelt att göra rent. Stilren marmorskiva lika funktionell som den är dekorativ. Varför ska chokladen tempereras och vad händer om du inte gör det? Hembakat ger dig alla svar.


Det finns flera fördelar med att temperera chokladen när du gör exempelvis praliner, dekorationer eller bakverk doppade i choklad. Gör ditt hem unikt med naturmaterialet marmor. Stort sortiment i lager med snabba leveranser.


Detta konto ligger nere för tillfälligt. This account is closed at the moment. Kan jag temerera min choklad på härdad glasskiva istället för marmorskiva ? Det här med temperering av choklad är ingen exakt vetenskap och vilka temperaturer.


Marmorskiva temperering

Jag tänkte jag skulle ge mig in i choklad-världen lite, och har läst om detta med temperering av choklad. För att chokladen ska behålla sin glans och kunna användas till konditorbitar, måste den först tempereras. Första steget i temperering är.


Marmorskiva temperering

Hemmakocken är till för Dig som vill ha samma utrustning som används i restaurangköken. Våra pannor, grytor och köksredskap mm finns ute hos krögarna och. Att man måste ha en marmorskiva. Absolut kan du blanda de båda chokladerna och fortfarande få en bra temperering.


Att temperera choklad – Så här gör man. Enkel guide för hur man temeprerar mörk chokla mjölkchoklad och vit choklad från Söta saker.


Häll ut tre fjärdedelar av chokladen på en marmorskiva. Bilden visar tydligt lyster beroende på korrekt temperering ! Sök produkter Söksträng Sök. Natursten inne är både vackert, funktionellt, hållbart och miljövänligt! Våra stenhuggare måttanpassar och tillverkar efter kundens önskemål både för.


Stryk fram och tillbaka tills chokladen börjar stelna. Skrapa upp och blanda med den resterande chokladen. Häll ut den smälta chokladen på en marmorskiva och spackla ut tunt.


Konditorer gör det på en marmorskiva och det kallas för tablettering. Vi behöver bara veta att en lyckad temperering leder till att chokladen blir glansig och krymper lite när den stelnar. Välkommen till oss på Stencentrum. Vi erbjuder Natusten, Granit, Marmor, Kalksten med mera i Göteborg med omnejd.


Men för er som inte har marmorskiva som ligger och skräpar så finns det flera andra alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.