torsdag 4 maj 2017

Polera marmorgolv

Ett polerat marmorgolv ger en elegant atmosfär och med lämpligt underhåll bibehåller. Att kontinuerligt torka av marmor och inte låta smuts byggas upp är nyckeln till ett rent marmorgolv.


Den porösa strukturen i marmor gör den ömtålig så att ytan lätt repas eller blir smutsig. Men det går att få bort reporna så att ytan åter blir fin. Här hittar du tips om marmorgolv och vad marmor är för stenmaterial samt vad du bör tänka på när du ska lägga marmorgolv.


HUR SKÖTER MAN ETT MARMORGOLV Jag har ett carrara golv i badrummet - inte det ovan, det har jag hittat på Pinterest. Och ska vi välja polerad el slipad? Rengör marmor på bästa sätt. Här är skötseltipsen som gör rent marmorytor och natursten utan att förstöra och tipsen hur du ska göra om du spillt på marmor.


Där man vill ha ett hårt och tåligt golv väljer man ofta sten. Historiskt sett har vi i Sverige använt mycket sten till bland annat golv inomhus, och.


Polera marmorgolv

Om oljan ligger kvar dagen där på kan du bara torka av med en mjuktrasa, har det torkat in helt kan du eventuellt polera en gång till med olja. Om fläckarna är ytliga kan du prova med att tvätta med aceton eller ren bensin.


Men förmodligen har de sugits in rätt djupt i den. Montera en polertrissa på excenterslipen och polera marmorskivan, ev. Blir skivan matt och trist polerar du den igen.


Polera marmorgolv

Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Obs: – Kalkstensgolv kan läggas med antingen en finslipad. Marmorgolv – golvpolering.


Skötsel och underhåll av natursten. Granit är ett tåligt och lättskött material. Det tål värme och håller sin polerade glans även om den utsätts för.


Med vårt effektiva set får stenytorna i ditt hem en vacker djupglans. Allt med våra diamantpapper, stentvål och en vanlig. Att rengöra marmorgolv involverar ofta att moppa golvet och fogarna med ett pH-neutralt rengöringsmedel.


Vi visar hur det går till! Stonefactory har samlat det bästa av vad marmor kan erbjuda, från Bianco Carrara, välj bland polerad marmor, slipad marmor eller Nero Marquina och Kolmårdsmarmor. Vi polerar upp stenens egna yta med en syra som reagerar med stenens Kalcit och får då en lyster som håller mycket längre än polish.


Så det vi specialicerat oss på är renovering och slipning av gamla sten och marmorgolv. Att slipa ett marmorgolv eller stengolv gör verkligen under. Detta bör upprepas gång per år.


Då marmor är en porös stensort måste man vara extra försiktig med ämnen som kan. Polera upp till glans med en torr trasa. En bra byggstädning ger den bästa. Just nu är marmor otroligt populärt.


Polera marmorgolv

Speciellt vit Carrara marmor som passar så fint i både badrum och kök. Har även sett på nätet att man lägger in marmor i. Terrazzo är ett helt naturligt material som består av ballast (vanligen marmor) blandad med cement.


Låter skumt men funkar alldeles utmärkt. Annars polera med vanligt möbelpolish. Kan dock bli lite flammigt så bilvaxet ger ett bättre resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.