måndag 29 maj 2017

Borra hål i klinker

Upptäck vårt stora sortiment av elektronik och automation. Klyva och borra i kakel och klinker ? Du kan också använda coromant-borr med liten diameter. Granitkeramik är det hårdaste materialet vi har i branschen.


Borra i granitkeramik och klinker. Att ta hål i såna plattor är en utmaning om man inte har rätt. Så här borrar du i kakel och klinker utan att.


Därför bör du spruta in så kallad våtrumssilikon eller motsvarande i det hål du borrat för att undvika. Efter en dryg halvtimmes borrande hade han.


Största anledningen är att det oftast ska göras många hål i plattorna och har men inte rätt verktyg kommer det att ta tid och verktygen äts upp på bara. Jag har tagit bort några hyllor och krokar som var fastskruvade på väggen i badrummet och nu är det ju några hål kvar efter det. Det som är speciellt med borrsetet Predator är att man sätter borret på en.


Vid korrekt användning håller borren upp till hål. Oftast hittar man ett borr som. Ska upp med nio nya hål till ledstångsfästena, som för övrigt bara fanns i mässing och som jag har slipat och lackat med fälglack inatt.


Vid håltagning i klinker bör man förborra med 4mm och sedan öka. Livslängden på 4mm borr är från hål och uppåt.


Här följer ett väldigt bra tips för dig som ska borra i kakel eller klinker. Det kan vara knepigt att borra snygga hål i kakel och du riskerar också att skada tätskiktet.


Men det är inte längre nödvändigt att borra och skruva – se. För det första rekomenderar vi att plattorna är ordentligt fixerade innan man borrar i dem. Minst timmars fixering krävs.


Ska du sätta upp en ny spegel på badrumsväggen, eller kanske montera upp ett nytt badrumsskåp? Det finns speciella vattenkylda.


Vid borrning i tegel och klinker kan man använda vanliga murverksborrar. Vill man borra större hål är det klokt att förborra hålet med ett mm murverksborr. Specialborr för hård klinker, keramik. Men för små storlekar rekommenderar vi att borren kyls i vatten efter varje hål.


Då uppnås maximal livslängd. Håller på och monterar diverse prylar i badrummet men har problem med att borra hål i kaklet. Det tar mig jättelång tid att borra ett enda hål.


För små hål - upp till cirka mm - kan det fungera med ett hårdmetallborr. Kontrollera att "slagfunktionen" är aktiverad och borra hålet i korta stötar.


Ta ut borret ur hålet då och då för att få bort spillmaterialet. Javisst det går bra att borra i kakel med en kormantborr. Ett tips är att sätta fast en bit tejp på stället som man ska borra och markera hålet på den.


Här får du tips, beskrivning och instruktioner med förklarande fotografier när du ska borra i betong, betongväggar och golv. Behöver man ha nån särskild borr om man ska borra i klinker ? I kakel har jag borrat och det har gått bra, men klinker är ju hårdare. Reparera kakel och klinkers med Pattex Epoxy Universal. Om det krävs kan du borra i plattan för att lättare få bort den från väggen.


När ett hål borras i en kaklad vägg (gäller också tak och golv), kommer det tätningsskikt som finns mot fukt att brytas. Hur undviker man att borra i. Om du ska borra igenom någonting blir hålet snyggast från det håll du borrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.