måndag 6 februari 2017

Stenhuggeri bohuslän

Nedan kan ni jämföra de olika ytbehandlingarna med varandra. Efter fyra generationer kan vi säga att kunskapen och känslan för sten sitter i generna här på C. Idag drivs verksamheten av Fredrik.


Lokal tillverkning och försäljning av gravstenar. Brogranit är ett litet stenhuggeri med stort personligt engagemang.

Kontakta oss i Kinna, Borås eller Alingsås för information och beställning. Tidigare fanns rötterna i Hunnebostrand i Bohuslän. Beställ gravsten hos oss - vi finns i Göteborg. Granit finns i ett område mellan Gullmarn och Idefjorden vid norska gränsen.


Sättet att begrava sina förfäder har växlat mellan tidsepoker och skiljer sig också av religiösa eller geografiska skäl. På båda skolorna ges en 2-årig grundläggande konstutbildning och kortare konstkurser.


Hitta rätt gravsten, där vi hjälper till med gravvård.

Välj mellan olika gravstenar. Vårt stenhuggeri ligger i Kungälv strax utanför Göteborg. Snygg kantning och infällning av spishäll, diskho.


Bohuslän som inriktats både mot produktredovisning och. Välkommen till STENHUGGARN i Bergsjö AB Svensktillverkade produkter för kunder som kräver kvalité och service. Vi har två inriktningsområden i vår produktion. Hos oss beställer du enkelt din gravsten, har du egna idéer - vi designar den.


Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän. Här hittar du nästan allt som rör stenbearbetning. Från rena handverktyg och maskiner, till slipmaterial, ytbehandling och skyddskläder.


Skandinaviska Granit hade också stenbrott i Halland. Runt om i vårt avlånga land finns det utbildning inom stenteknik och stenhuggeri. Eftersom vi tillverkar alla våra gravstenar efter beställning går det givetvis att få vilken design eller typ som man önskar. Klicka för att se andra data om denna sida.


Men det finns naturligtvis mycket mer på menyn. Kika in och se vad Sotenäs har att erbjuda.

Ett stenhuggeri i Sannäs tillverkade den efter ritningen. Gravstenar GRO – En del av Sveriges Stenindustriförbund. Att arbeta som stenhuggare var förr i tiden mycket vanligt, faktiskt var yrket ett av de vanligaste i Sveriges sydliga delar.


Filmer och bilder från Lännesta Bohuslän. Stenhuggeri med inriktning personligt utformade gravstenar och. Företaget är beläget i natursköna Bullarebygden i norra Bohuslän. På ett levande sätt visas hur den bohuslänska graniten bröts förr i tiden.


Här har ett gammalt sten-brott rustats. LYSEKIL ETT MÅSTE FÖR BARNEN. LM Gravstensservice, Vi riktar och omlägger er gravsten, kompletterar text, guldförgyller, tvättar.


En klassiker placerad i Bohuslän. Medverkande: Regina Lun Kjell Wilhelmsen, Victor Trägårdh, Bo Westerholm, Maria Hörnelius, Lars Bethke m. Hallindens Granit AB är ett modernt stenföretag med lång historia. Vi arbetar ständigt med förnyelse och förbättring.


Allt för att kunna tillgodosede. Estradören Kjell Kraghe käkar lunch, Ture Östberg, 9 tar ett varv på golfbanan och Lars Mogren bygger ut samhällets enda större företag. Också Krokstrand hade ett stenhuggeri som nu är nedlagt.


Här finns också bilden av Spjutguden. Blekinges stenhuggeri på Tjurkö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.